La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, considera que la reducció de delictes a la ciutat els mesos de juliol i agost “no demostra la realitat del carrer”. Aquest dimecres, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han confirmat una reducció del 12 % dels fets delictius a Barcelona. Parera no dubta que no siguin xifres reals, però denuncia que “molta gent no està denunciant” i que cal saber “la situació real”.

Per Eva Parera, l’Ajuntament hauria de promoure una campanya per incentivar que la ciutadania ha estat víctima d’un fet delictiu i ho denunciï. La presidenta de Valents ha apuntat que només sabent “les xifres reals” es pot elaborar un pla per combatre la delinqüència. “Al final el que importa és la percepció del ciutadà”, ha valorat Parera, que ha afegit: “Les dades poden baixar, però si surts al carrer amb por, no serveixen de res les xifres”.

La realitat del carrer és que avui hi ha molta gent que no està denunciant. Només sabent les xifres reals podrem combatre la delinqüència”
Eva Parera, presidenta del Grup Municipal de Valents

No veu millora en la neteja

La també candidata de Valents a les eleccions municipals del 2023 ha dit que malgrat el nou contracte de neteja, no veu millores i considera que “la ciutat està realment bruta”. Eva Parera ha recordat que l’Ajuntament destina 300 M € anuals a la neteja i s’ha preguntat “on van a parar aquests diners?”. També ha lamentat la vaga de neteja convocada per la Mercè i ha qüestionat que les empreses optessin a un concurs públic si tenien un deute amb els treballadors.