Força participació des de primera hora del matí a la majoria d'agrupacions territorials. Tots els vots valen el mateix però hi ha urnes diferenciades: una per als militants i l'altra per als simpatitzants. El vot és secret, encara que per alguns la seva decisió és molt clara. "M'encantaria que, guanyi qui guanyi, el que quedi darrer sigui el segon". "Llàstima que haguem arribat a aquesta situació". "No sabem per on anem, s'havien d'haver fet abans". "Em sembla que és l'oportunitat de poder renovar una mica el partit". "Penso que és un gran moment democràtic per al PSC". També els membres de l'executiva nacional que militen a Barcelona han emès el seu vot i han destacat la importància que aquestes votacions tenen pel partit. MIQUEL ICETA, vicepresident primer del PSC "Nosaltres ens hem de posar a treballar des de les vuit i un minut per a qui guanyi". Des de la federació, s'han mostrat satisfets amb la participació dels afiliats. CARLES MARTÍ, primer secretari de la federació de Barcelona del PSC "Avui tots i cada un d'ells expressen la seva opinió i fan el partit més seu que mai". Els poc més de 12.000 militants tenen 10 col·legis electorals diferents per anar a votar fins a les vuit del vespre, quan es tanquin les urnes.

L’actual alcalde, Jordi Hereu, emetrà el vot a les 11:30 hores a l’agrupació del districte de les Corts, mentre que Montserrat Tura no pot votar per la seva candidatura, ja que no és militant de Barcelona, sinó de la federació del Vallès Oriental.

Els vots dels militants i els dels simpatitzants, tot i que seran recollits en urnes diferents, tindran el mateix valor en el recompte. El resultat de les primàries es farà saber a les 21 h en un acte convocat en un cèntric hotel barceloní.

El districte de l’Eixample és el que concentra més militants, mentre que el de Sant Martí és el que té més simpatitzants. El menor nombre de militants es registra a les Corts, i a Ciutat Vella és on hi ha menys simpatitzants.