Ernest Maragall
Foto: ACN

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, assumirà amb tota probabilitat la presidència del plenari de Sant Andreu, que es constituirà el 12 de setembre. Es tracta d’un càrrec representatiu, al marge del regidor de govern, i que, entre altres funcions, presideix les sessions del Consell de Districte. Maragall ja va ser president del ple de Sant Andreu a finals dels anys 90, quan també tenia cartera com a regidor de govern.

Els 10 plens de districte es constituiran la setmana que ve i els partits es van repartir les presidències en la negociació del cartipàs municipal. Per això, no s’esperen sorpreses en les votacions. No sol ser habitual que un cap de grup presideixi un ple de districte. En el mandat anterior, la líder de Valents, Eva Parera, va presidir el districte de Sarrià – Sant Gervasi, però va arribar al càrrec quan era la número dos de Manuel Valls.

mapa presidencies plens districte

Fruit dels acords de cartipàs, ERC presidirà Sant Andreu i també el ple d’Horta-Guinardó, pel qual proposarà el regidor Jordi Coronas. Pel que fa a la resta de districtes, Trias per Barcelona en presidirà tres. El regidor Joan Rodríguez serà la proposta de la formació per al ple de l’Eixample, Victòria Alsina es postula per presidir el ple de Gràcia i Jordi Martí i Galbis, el de Sarrià – Sant Gervasi.

En el cas de Barcelona en Comú, la formació proposa el regidor Marc Serra per presidir el plenari de Sants-Montjuïc, la regidora Jess González per al ple de Ciutat Vella, i la regidora Carolina Recio per dirigir el plenari de Nou Barris. El PP tindrà les presidències de Sant Martí i les Corts, amb noms encara per concretar. Els plens de districte estan formats per consellers proposats pels partits en una representació proporcional als resultats de les eleccions municipals en cada territori.