Coronas Alamany ERC

Regidors del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona i membres de la Federació d’ERC a Barcelona han esclatat contra el partit en àmbit nacional pel cas dels cartells contra Maragall. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat posteriorment la portaveu d’ERC, Raquel Sans, una persona relacionada amb la formació va estar al darrere de l’encartellada que proclamava “Fora l’Alzheimer de Barcelona” amb una fotografia d’Ernest Maragall i del seu germà i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall.

L’acció es va produir el 8 de març del 2023, a les portes de la campanya de les eleccions municipals del 2023, que van relegar els republicans com a quarta força de l’Ajuntament (al darrere de TriasxBCN, el PSC i BComú), només quatre anys després d’haver guanyat les municipals del 2019. Davant de les informacions que s’han fet públiques aquest dilluns, càrrecs d’Esquerra a Barcelona han sortit en tromba via xarxes socials per demanar responsabilitats a la cúpula del partit.

Les reaccions d’Alamany, Coronas i Baró

Una de les veus que s’ha alçat contra els fets és la d’Elisenda Alamany, presidenta del Grup Municipal d’ERC després que Ernest Maragall deixés el càrrec al desembre. “És inacceptable”, ha dit, i ha demanat que el partit vagi “fins al final en l’assumpció de responsabilitats”.

També hi ha dit la seva el portaveu adjunt d’Esquerra a l’Ajuntament, Jordi Coronas. “Calen depuracions de responsabilitats, expulsions de militància i dimissions en bloc”, ha sentenciat via l’antiga Twitter.

La també regidora i presidenta de la Federació d’Esquerra a Barcelona, Eva Baró, també s’ha pronunciat. En el seu cas ha expressat “profunda tristesa i una nova decepció”, alhora que ha avisat que “Esquerra Barcelona mereix explicacions”.