Les sessions de treball comencen aquest dijous al Palau de Congressos de Catalunya, on es feien els últims preparatius per a la trobada que presidirà el ministre de Treball, Celestino Corbacho.

Marc comú
La trobada, una de les quatre que fan els titulars de Treball anualment, té com a objectiu principal posar les bases per generar més ocupació i de millor qualitat. Les polítiques de treball i protecció social continuen sent competència dels estats membres. Per això, la contribució de la UE es limita a establir objectius comuns i a adoptar recomanacions. En aquestes trobades, els Estats poden dialogar, intercanviar informació i compartir els resultats de les seves experiències a nivell nacional.

Des del Govern espanyol s’ha destacat que en aquesta reunió de Barcelona s’han de fixar les bases de la política comuna europea en matèria d’ocupació pels propers 10 anys. Uns eixos que hauran de tenir en compte el context actual de crisi, l’envelliment de la població i el potencial dels nous països emergents. Des del govern la clau és la formació i fomentar el treball entre els joves i les dones.