IRENE RIGAU, consellera d'Ensenyament "Nosaltres ja li podem dir al ministre que o canvia els articles de la LOMCE que anaven a provocar el canvi lingüístic a Catalunya o canvia d'argumentari."

Així es desprèn d’una sentència del Tribunal Suprem que desestima el recurs que havia presentat l’associació Convivencia Cívica Catalana, a través d’una de les famílies a les quals ja s’havia reconegut el dret a escolaritzar els fills en castellà, però que volien que això s’extrapolés a tot el sistema. El Suprem considera que cal respectar aquests drets particulars però que no cal estendre-ho a tot el sistema educatiu.

La sentència de l’alt tribunal avala la resolució del TSJC que deixava sense efecte l’ultimàtum a la Generalitat per implantar el castellà a les aules, tot i que advertia Educació que no havia executat degudament la resolució del Suprem. Per aquest motiu, va instar el TSJC a adoptar les mesures necessàries perquè el castellà sigui llengua vehicular en el cas de les famílies recurrents, “i reconèixer en tal sentit la seva situació jurídica individualitzada”.

Rigau, molt satisfeta

Un cop conegut el dictamen del Suprem, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha exigit al ministre Wert que rectifiqui la LOMCE i canviï d’argumentari. La consellera s’ha queixat que Wert “dediqui més pàgines al model del català que al model de secundària”. La consellera ha dit que aquesta sentència només afectava un cas, però que confiava que creï jurisprudència de cara a possibles denúncies.