La moció que els socialistes han dut al Parlament s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els diputats excepte els de Solidaritat Catalana per la Independència, que s’hi han abstingut perquè no els han acceptat una esmena en què igualaven els compromisos amb Barcelona i la resta de municipis catalans.

Tot i aquest consens aparent, el diputat del PSC Joan Ferran i el convergent Ramon Espadaler han mantingut una picabaralla. Segons Ferran, CiU ha donat suport a la proposició per no desautoritzar Xavier Trias, però no compliran l’acord. De la seva banda, Espadaler ha acusat els socialistes de fer electoralisme.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha seguit la votació des de la tribuna del Parlament. Hereu s’ha mostrat satisfet amb el resultat, que diu que fa justícia a una ciutat que ha tingut un dèficit històric en matèria d’inversió en serveis socials. L’alcalde ha advertit a l’executiu català que l’aprovació de la moció blinda les polítiques socials a Barcelona.

Blindar Barcelona de les retallades

El text que ja va aprovar el Ple municipal del febrer demana garantir la continuïtat dels projectes de la Llei de barris, destinant-hi pressupost aquest 2011. També es demana a l’executiu català la immediata posada en marxa dels equipaments educatius, sanitaris i socials de la ciutat de Barcelona que ja estiguin construïts i acabar els que aquest any els que encara estiguin en obres, tal com l’alcalde Hereu ha reivindicat els darrers dies. Per últim, el consistori barceloní s’assegura les transferències compromeses per als serveis educatius, sanitaris i socials. Segons la moció parlamentària aprovada avui, els consorcis mixtos mitjançant els quals les dues administracions presten aquests serveis no haurien de veure’s afectats per la retallada pressupostària de la Generalitat.