Els diputats reivindiquen el Parlament com a “expressió de la voluntat popular manifestada a les urnes” i condemnen les agressions d’avui a alguns parlamentaris, treballadors de la cambra i professionals dels mitjans de comunicació. “No es pot acceptar de cap manera que res ni ningú no pugui interrompre la feina d’un Parlament democràtic com el nostre”, diuen.

El text ha estat consensuat pels líders i portaveus de tots els grups parlamentaris, en una reunió en què també han participat el president Artur Mas i el conseller d’Interior, Felip Puig. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha llegit el text a l’hemicicle, ha agraït l’esforç dels Mossos d’Esquadra per garantir la celebració del ple.

Mas: “Prefereixo la democràcia imperfecta que el caos”

En acabar la sessió, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per condemnar també la coacció a què alguns “indignats” han sotmès avui el Parlament de Catalunya. Mas ha insistit que la indignació i la discrepància política, social, periodística o de qualsevol mena s’ha d’expressar pacíficament per vies democràtiques.

Segons el president, avui els “indignats” han traspassat la “línia vermella” d’allò que és acceptable en democràcia i, per això, la policia ha hagut de fer servir la violència legítima. De fet, Mas no ha descartat que ho hagi de tornar a fer durant les properes hores i ha demanat a la ciutadania que no es deixi portar per imatges més o menys colpidores. Segons el president, l’Estat ha d’imposar l’ordre fent servir la violència, si cal, per defensar un bé superior com és el normal funcionament de les institucions democràtiques com ara el Parlament.