És la imatge de la desolació dels protaurins. El debat començava, però, amb la portaveu de la Plataforma Prou, impulsora de tot aquest procés. Anna Mulà ha reiterat els arguments contraris a les curses de braus amb el maltracte animal com a motiu principal. ANNA MULÀ, Plataforma Prou "Hem acabat la feina. Els passem la decisió a vostès si volen que la ètica i la raó triomfi, que és el que vol el poble català". Els contraris a l'abolició han coincidit a denuciar que la prohibició de les corrides és més un debat identitari que no pas animalista. RAFAEL LUNA, PPC "El problema dels toros és que el compartim amb la resta d'Espanya. Tot el que tingui gust a Espanya molesta als grups nacionalistes." ALBERT RIVERA, Ciutadans "Estan ustedes muy mal. Quieren borrar con una goma lo que no les gusta. Dejen de borrar la Cataluña real. Admítanla como es". Els diputats del PSC, sense disciplina conjunta de vot, s'han decantat majoritàriament pel no a l'abolició. El portaveu del partit, però, apel·lava minuts abans a la llibertat de tots per no prohibir. DAVID PÉREZ, PSC "No el reconeixem de grat a la nostra tradició ni a la nostra cultura feta de tolerància de respecte, de pacte, d'intel·ligència, d'enteniment i de seny." Convergència i Unió, que també ha donat llibertat de vot als diputats, ha negat que aquest sigui un debat identitari. També ho ha reiterat Esquerra. JOAN PUIGCERCÓS, ERC "No busquin un debat identitari i sinó anem a l'exemple de les Illes Canàries fa dinou anys i precisament va ser un diputat del Partit Popular qui va impulsar aquesta iniciativa. No es pot fer un doble joc". JOSEP RULL, CiU "No estem davant d'un debat identitari. Tots, els taurins, els antitaurins, tots volem que aquesta sigui una nació millor. És incompatible amb el segle XXI fer del patiment i la mort d'un ésser viu un espectacle públic." FRANCESC PANÉ, ICV-EUiA "Deixin el roig per a les roselles que perfuma el vent i pintin d'alzina i romer aquest final de la legislatura". 32 diputats de CiU han votat a favor de la prohibició, 7 en contra i 6 s'han abstingut.

Després de mesos de polèmiques entre detractors i aficionats a les curses de braus, el Parlament s’ha pronunciat avui sobre la Iniciativa legislativa popular per prohibir aquest espectacle a Catalunya. Tal com es preveia, els diputats de CiU i PSC -que tenien llibertat de vot- han estat decissius per al resultat final de la votació, en què ERC i ICV es mostraven partidaris de prohibir la “festa” enfront de PP i C’s, contraris a la mesura.

La prohibició entrarà en vigor el 2012. Així, Catalunya serà la segona comunitat, després de les Canàries, que aboleix les curses de braus en el seu territori, al·legant motius de defensa dels animals i fent ús de les seves competències en matèria de celebracions.