MARC BERTOMEU, secretari general de Podem BCN "La confluència no és amb Guanyem sinó que és una confluència per Guanyem. Totes les forces, des de Procés Constituent, Iniciativa, som un conjunt de forces que ens hem posat d'acord per fer la confluència entre tots." "Crec que cal replantejar Catalunya dins l'estat espanyol, però no és un debat principal."

Bertomeu explica que hi estan treballant des de l’estiu passat i que, després d’elaborar el programa, el presentaran com més aviat millor. El nou dirigent allarga la mà no només als impulsors de Guanyem Barcelona sinó a totes les formacions polítiques que hi estan participant, com Iniciativa per Catalunya i el Procés Constituent.

Bertomeu destaca que el debat sobre la independència no és un tema prioritari. Està a favor del dret a decidir, però no només sobre la independència, sinó també sobre l’educació i la sanitat. En aquest sentit, Bertomeu assegura que el seu partit no crearà dogmes ni dirà a ningú què votar. El secretari general de Podem BCN ha destacat que el seu partit sí que es presentaria a unes eleccions autonòmiques anticipades i ha criticat el govern català per no trobar solució a les demandes socials al llarg d’aquesta legislatura.

Amb relació a la baixa participació en el procés per escollir la candidatura a Barcelona, en la qual han votat 1.800 persones, Bertomeu diu que les dates no hi han ajudat, però que un dels seus objectius és millorar la participació en la constitució dels nous òrgans autonòmics de Podem.