FRANCESC HOMS, portaveu del govern "Promoure les accions necessàries amb l'objectiu de donar sortida mitjançant la mediació, mitjançant els intruments que té l'autoritat laboral al nostre país per donar sortida als treballadors que n'han quedat afectats."

En concret, els consellers d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, donaran explicacions al Parlament per la situació i les gestions realitzades per la Generalitat després de la fallida de Spanair. Homs no ha concretat la data de la compareixença, que es decidirà al Parlament, però sí que ha dit que es produirà entre aquesta setmana i la que ve.

Francesc Homs ha aclarit que, pel que fa als treballadors de Spanair, no s’ha aprovat cap pla de recol·locació dels treballadors de Spanair i Newco, sinó que la Generalitat, com a “autoritat laboral”, exercirà de mediadora per intentar trobar una sortida als afectats. El govern ha delimitat el seu nivell de responsabilitat en la crisi i ha insistit que donarà explicacions.