JOAN SAURA, president d'ICV "Volem que simultàniament a la convalidació del decret en el Parlament de Catalunya, s'aprovi el projecte de llei en el Govern d'increment de rendes de l'IRPF perquè forma part del pacte polític que en aquests moments tenim en el sí del Govern." JOSÉ MONTILLA, president de la Generalitat "Quedes bé dient a la gent que abaixaràs els impostos però ja vaig dir que pujaríem l'impost a les persones que tenen més renda."

La pujada d’impostos a les classes altes haurà d’esperar. Tot i que ahir el conseller d’Interior i president d’ICV, Joan Saura, va afirmar que el Govern aprovaria dimarts aquesta mesura dins el pla d’austeritat català, avui Montilla ha avançat tot el contrari. En declaracions a ‘Els Matins’ de TV3, el president de la Generalitat ha afirmat que l’increment de l’IRPF no s’aprovarà demà sinó durant els pròxims 30 dies.

El cap de setmana va servir per expressar el malestar que genera aquest tema entre els socis de Govern. Des d’Iniciativa van posar com a condició que fos dimarts quan es fixessin els trams de l’IRPF per gravar les rendes més altes. José Montilla, des de Tarragona, va destacar que el català serà el primer govern de l’Estat espanyol a apujar els impostos als més rics.

CiU no donarà suport al pla

Des de Convergència i Unió ja han anunciat que no donaran suport al pla d’austeritat del Govern català si inclou una pujada d’impostos. El seu president, Artur Mas, assegura que no és el moment d’apujar els impostos perquè creu que això només afebleix els qui tenen menys diners. Mas ho va explicar ahir davant dels milers de simpatitzants que van reunir els nacionalistes a Vic. El president de CiU va dir que només estaria disposat a donar el vistiplau a la retallada si no s’hi inclou l’increment de taxes.