(ACN) La vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dissabte que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “té molt clar” que tornarà a ser candidata a l’alcaldia. “Ella sí que té molt clar que seguirà gestionant aquesta ciutat. Estic desitjant que comenci aquesta campanya perquè per suposat l’acompanyaré quan ella disposi i ho vulgui”, ha remarcat a Catalunya Ràdio, on ha afegit que farà el possible perquè Barcelona “segueixi estant en mans d’una dona que l’ha transformat, que és ecologista i feminista”. D’altra banda, Díaz ha afirmat que el president Pedro Sánchez està “absolutament compromès” amb la transparència sobre el ‘Catalangate’.

Tot i que Colau ha mantingut en la mateixa entrevista el discurs d’evitar pronunciar-se encara sobre si repetirà com a candidata a l’alcaldia, Yolanda Díaz ho ha donat per fet, al mateix temps que ha constatat que hi ha molt poques dones que siguin “referents al món”. “I una és Ada Colau. En tots els viatges internacionals em parlen d’ella”, ha apuntat.

L’alcaldessa, per la seva part, ha assenyalat que tant ella com Díaz tenen responsabilitats de govern “molt intenses i exigents” i s’han de concentrar en la feina que tenen ara. Ha evitat dir que s’hi presentarà amb l’argument que té “moltíssima feina” i que s’ha de “centrar en la ciutat”.