L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat el reconeixement de l’estat palestí per part del president espanyol, Pedro Sánchez. En una declaració institucional des de l’Ajuntament de Barcelona, Collboni ha dit que és el moment d’aturar “tanta destrucció i patiment” i ha defensat que això requereix “la solució dels dos estats”. L’alcalde ha ofert “l’ajut de Barcelona” i “l’experiència exercida durant anys en el camp de la diplomàcia de ciutats”. “Celebrem que Espanya hagi proposat acollir una conferència internacional de pau al més aviat possible”, ha dit Collboni

Solidaritat amb Gaza per ajudar la població palestina

En la declaració institucional, Collboni també ha refermat el compromís solidari de l’Ajuntament de Barcelona amb Gaza. “Continuarem amb més dedicació que mai la nostra tasca solidària per fer front a les necessitats bàsiques de la població i dels refugiats palestins”, ha dit. Al març el consistori va anunciar el doblament del suport econòmic a Gaza a través de l’Agència de les Nacions Unides i va passar dels 90.000 euros a l’any als 190.000. A l’octubre, quan va esclatar la guerra, Barcelona va enviar 300.000 euros d’ajuda a Gaza per atendre l’emergència humanitària.

El Ple del mes d’abril va aprovar donar suport a Palestina

Fa poques setmanes, el Ple d’abril a l’Ajuntament de Barcelona ja va acordar donar suport a “l’establiment d’un estat palestí independent” i la celebració d’una conferència de pau. El PSC, BComú i ERC hi van votar a favor. En canvi, TriasxBCN es va abstenir i el PP i Vox hi van votar en contra. El text aprovat també insistia en la necessitat de donar compliment a les resolucions de l’Assemblea General i del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i a respectar el dret internacional.