Els convenis signats per l'Orfeó i la Trias Fargas del 1999 al 2008 per la divulgació musical i literària han estat en el punt de mira. L'actual president de la fundació, ara batejada com a CatDem, ha assegurat que els convenis es van complir. Però als diputats de la comissió, excepte als de Convergència i Unió, els sobta que no hi hagi una relació estricta de les activitats que es van finançar amb els diners rebuts de l'Orfeó. LLUÍS POSTIGO, ICV-EUiA "Actes culturals d'abast, jornades de debat d'incidència... Si un agafa les seves memòries, les memòries de la fundació, enlloc apareixen aquests actes". JOAQUIM FERRER, president de la Fundació CatDem "Jo estic convençut, encara que no en tinc la certesa, que es va fer aquesta activitat". Qui va ser director de la fundació entre el 2004 i el 2007, Antoni Vives, ha desgranat els projectes musicals duts a terme a partir dels convenis. Vives ha dit que es van crear unes cinc corals com a mínim, dues de les quals a Barcelona. Els partits que dónen suport al govern ho han trobat insuficient. JORDI TERRADES, PSC "D'avui, de les seves paraules, sabem que moltes de les activitats musicals van servir per finançar a Convergència Democràtica". ANTONI VIVES, exdirector de la Fundació CatDem "Em sembla absolutament impropi. Em sembla que no és digne del Parlament que es faci una suposició d'aquesta mena sense aportar cap mena de prova i, per tant, quedo molt, molt decebut". Convergència ha tornat a acusar la comissió de tribunal polític i ha dit que els compareixents s'han cridat només per desprestigiar el partit. JORDI TURULL, CiU "De moment, el balanç, per sintetitzar el que està passant amb aquest tema de les irregularitats, es que a nosaltres, a Convergència, ens toca posar els compareixents i de moment els socialistes hi posen els imputats". La comissió rebrà aquesta tarda, entre d'altres, l'exsecretària de Fèlix Millet, Elisabet Barberà.

El tresorer de Convergència, Daniel Osàcar, ha negat ser el mateix Daniel que apareixia esmentat -només amb el nom de pila- en uns documents trobats al Palau de la Música. Aquests documents donaven a entendre que havia rebut prop de quatre milions d’euros de la constructora Ferrovial a través del Palau.

Aquest dilluns també ha comparegut a la comissió parlamentària que investiga el cas la secretària de Fèlix Millet, Elisabeth Barberà, que dilluns passat no va poder anar al Parlament perquè es trobava fora de la cituat. Aquest dilluns hi ha acudit, però s’ha acollit al dret a no declarar.

Millet i Montull, al Parlament

La comissió arriba aquest dimarts al punt culminant amb les declaracions dels exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull. La seva compareixença estava prevista per al 28 de juny, però es va haver de posposar després que la jutgessa que porta el cas va decretar-ne presó provisional. El més probable és que s’acullin al dret de no declarar, com ja va fer la setmana passada l’exdirectora financera, Gemma Montull, o l’exsecretària de Millet, Elisabet Barberà.