El Consell Polític de la CUP ha aprovat el programa polític per a les eleccions del 21-D, uns comicis que per a la formació cupaire han de servir per implementar la “república dels drets” i per “deixar enrere el 155”.
També ha proposat tres punts de consens que ja han presentat a ERC i a “altres formacions polítiques” si volen arribar a un acord. Han demanat que un dels punts que han de compartir els seus programes electorals sigui el de fer efectiva la República Catalana, tenint en compte els resultats de l’1-O. Els altres dos punts que han proposat és la voluntat d‘exigir la llibertat dels presos i “la desocupació” de Catalunya dels cossos policials espanyols. En tercer lloc, han demanat impulsar un gran acord de país per iniciar el procés constituent i “eixamplar” els drets socials. La militància cupaire haurà de decidir si l’acceptació d’aquests punts és una condició “sine qua non” per formar govern.
Concentració d’extrema dreta a les portes de la seu de la CUP
Els acords d’aquesta reunió de la CUP s’han fet amb una protesta d’ultradreta a les portes de la seu. Una cinquantena de persones, convocades per Democràcia Nacional i Somatemps s’han desplaçat fins allà amb consignes que equiparaven els independentistes amb el terrorisme i també demanant l’ingrés a presó de Carles Puigdemont.
Per evitar enfrontaments, els Mossos d’Esquadra han envoltat de tanques la seu, on s’han concentrat unes 400 persones cridades per la CUP. Entre ells quals hi havia el cupaire David Fernández i l’exsecretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachín.
Els Mossos tanquen els voltants de la seu de @cupnacional. Desenes de militants romanen a la porta per evitar la manifestació ultra de @hisomatemps davant la seu @btvnoticies pic.twitter.com/i4bN7masUx
— Alberto Martínez (@mzalbert_) 2 de desembre de 2017
La formació cupaire va presentar escrits tant a la Junta Electoral com al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar que prohibissin la concentració d’extrema dreta davant la seu de la CUP, però asseguren que “passen la pilota” al Departament d’Interior de la Generalitat, intervingut per l’aplicació del 155. Estudien impugnar la Junta per “actuar de part” en haver permès la protesta d’ultradreta, però, en canvi, haver prohibit que un grup de jubilats es concentri a Reus en contra de l’empresonament dels consellers destituïts i els Jordis, o imposar la retirada de pancartes en què es demana “democràcia”, així com la persecució del color groc.