Alfred Bosch ha continuat avui l'estira-i-arronsa dels pactes amb Ada Colau l'endemà que la futura alcaldessa digués que no signarà el full de ruta independentista. En una entrevista a BTV, el líder d'Esquerra ha reiterat que veu difícil entrar al govern si Barcelona en Comú no se suma explícitament al procés. Vol, això sí, mantenir les converses amb Colau per arribar a acords de ciutat. Ara bé, Bosch ha alertat que les diferències amb la independència fan inviable, ara per ara, tancar un pacte de govern. ALFRED BOSCH, cap de llista d'ERC+MES "Difícilment ens podem sumar amb un grup que no se suma al procés popular, el procés constituent per la república catalana. La sensació és que les diferències son grans i que hi falta complicitat, per tant ara mateix no veig ERC entrant al govern de Barcelona". Bosch ha descartat, a més, ser en un govern on hi hagi també el PSC. Diu que hi ha molta distància entre Esquerra i els socialistes amb el procés cap a la independència i la manera de fer ciutat. ALFRED BOSCH, cap de llista d'ERC+MES "Vaja, ho veiem impossible governar conjuntament amb el PSC, no ens sembla la cosa més intel·ligent. Quan Jaume Collboni diu coses com que no podem parlar d'independència quan parlem de Barcelona jo crec que s'equivoca." Pel líder d'Esquerra, no cal fer una consulta per adherir Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència, tal com defensa Ada Colau, perquè els ciutadans, ha dit, ja han votat.

Per Alfred Bosch, la ciutat “ha de liderar qualsevol procés popular, democràtic i polític”, i ha estat explícit quan ha afirmat que “si l’opció que ha obtingut més vots” en les eleccions no se suma al full de ruta “de constitució d’una República catalana, difícilment ens podem sumar nosaltres a Barcelona en Comú”. Bosch creu que “hem de defugir una mica del ball de sigles” i ha posat com a exemple la proposta de renovació del Mobile World Congress: “Aquell va ser un bon gest”, ha apuntat. “La majoria dels partits es van posar d’acord amb una cosa que genera 15.000 llocs de treball”. I ha assegurat que ERC “continuarà en aquesta línia” de pactes puntuals: “Estem obligats a fer-ho en un Ajuntament tan fragmentat. Els ho devem als ciutadans”. I ha afegit: “crec que tenim una posició ideal per tal de liderar consensos”.

El candidat republicà admet que “ara mateix, la sensació és que les diferències [amb Barcelona en Comú] són grans” i que “hi falta complicitat”. És per aquesta raó que Bosch ha dit que “avui no veig ERC entrant al govern de Barcelona”. També ha confirmat que “depenent del grau d’implicació que Barcelona en Comú tingui [en el procés], ens implicarem més o menys en el govern”, però ha reiterat que “ens serà molt difícil sumar-nos-hi al 100%”.

Amb tot, Bosch pensa que, pel que fa a qüestions de governabilitat i d’estabilitat, “si garantim la prosperitat i l’èxit se socialitza i es reparteix prou, nosaltres ens hi podrem sumar més”. En aquest sentit, s’ha referit al salari mínim de ciutat, que ERC vol promoure. “Ens ho creiem molt”, ha dit Bosch, qui veu important que “el salari mínim de Barcelona, que és miserable, pugui ser menys miserable”. L’alcaldable d’ERC també ha reconegut que Trias li va mencionar un govern alternatiu a Ada Colau. “I ja li vaig dir que no podem entrar en sumes estranyes. Seria barrejar pomes amb peres”.

Sobre la possibilitat de fer govern amb el PSC, Bosch ho ha descartat per complet. “No ens hi veiem”, ha assegurat. I no només pel tema sobiranista: recorda que van abandonar-lo quan Hereu era alcalde (“ens en vam desenganyar”), en part per “la deriva de comercialització de la ciutat”, com la Marina del Port Vell. “Qui la comença?”, ha recordat. “L’anterior alcalde socialista”. Bosch creu, a més, que Jaume Collboni “s’equivoca” dient que “no podem parlar d’independència quan parlem de Barcelona”. “Qui digui que tenir un estat a favor no és important, és que no ha fet els números”, ha conclòs.

Bosch confia, en tot cas, que Barcelona s’acabi adherint a l’Associació de Municipis per la Independència, si bé no troba necessari preguntar-ho a la gent perquè “de consultes, a Barcelona, se n’han fet moltes” i perquè “la ciutadania ens ha votat i sap molt bé què pensem”.

El cap de llista per ERC no veu malament, en canvi, que Colau vulgui baixar-se el sou, i baixar-lo als regidors, però considera “més important” parlar de transparència. “No sabem què cobren els regidors de Barcelona. I és urgent aclarir què es cobra en concepte de dietes a l’Àrea Metropolitana”.

 

Creiem q de copnsultes a Bcn se n’han fet moltes. Per adherir-se a l?AMI no cal consultar-ho a la ciutadania. La ciutadania ens ha votat i sap molt bé què pebnsem