(ACN) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat aquest dimarts la regulació de pisos turístics ha posat en marxa la ciutat de Nova York. “Ha pres una decisió valenta de suprimir l’ús turístic dels habitatges habituals”, ha explicat. Creu que es tracta d’una “decisió que marca un camí important”. Collboni ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la reunió del Consell Executiu d’ONU Turisme, que se celebra aquest dimarts i dimecres al World Trade Center de Barcelona.

L’alcalde de Barcelona també ha reivindicat la “capacitat reguladora” de les ciutats. “Volem que el turisme continuï sent una font de riquesa, prosperitat, respecte i valor afegit”, ha defensat. “El creixement no pot ser infinit, perquè el món no és infinit i les nostres ciutats tampoc”, ha dit.

Una eina per identificar els allotjaments il·legals

En aquest mateix acte, el Govern espanyol ha anunciat que preveu tenir operativa “en breu” una eina que permetrà identificar els allotjaments turístics il·legals. El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, que ha detallat que es tractarà d’una plataforma digital en què els portals hauran de “compartir les seves dades” i les diferents comunitats autònomes hi tindran accés. “Volem avançar per ordenar millor l’oferta turística, ha dit el ministre.