Ada Colau ha emès un comunicat a través de les xarxes socials en què carrega contra l’exhibició de Fórmula 1 al passeig de Gràcia. “Això que ha passat aquest dimecres a Barcelona, malauradament promogut pel govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, no ho entenc“, ha lamentat. I ha continuat afegint que “em fa mal, em fa tristor, però no ens resignem”.

L’exalcaldessa ha sentenciat que “el que necessitem a totes les grans ciutats és reduir cotxes, per reduir contaminació, soroll i accidents greus, però ara tenim governants que, per manca d’idees pròpies, tornen al passat en el pitjor sentit de l’expressió”. Colau ha aclarit que, encara que no el comparteix, comprèn el fenomen fan de la Fórmula 1, però que aquesta passió no justifica l’espectacle al passeig de Gràcia.

Barcelona, referent de ciutat saludable i sostenible

La líder del Grup Municipal de BComú ha denunciat que “fa anys que treballem per fer de Barcelona un referent de ciutat saludable i sostenible, i ara Pere Aragonès i Jaume Collboni posen al centre de model de ciutat i de país la imatge d’uns cotxes corrent pel centre de la ciutat, fent soroll i fum, a pocs metres de Consell de Cent, que vam pacificar i convertir en eix verd”. En aquesta línia, ha defensat que “lluitarem per canviar una cultura cotxecèntrica per posar la vida al centre”.

Ada Colau també ha criticat les notícies i “la propaganda” a les televisions públiques i ha remarcat que “aquests homes que governen avui i aquests mitjans no ens representen com a ciutat“.