exhibicio formula 1 barcelona 2024 passeig gracia

L’exhibició de l’F1 a Barcelona 2024 ja està a punt de començar. El conegut com a “roadshow” de la Fórmula 1 al passeig de Gràcia comportarà aglomeracions de persones, tal com preveu l’Ajuntament, que talla diversos carrers del centre de la ciutat per garantir la seguretat del xou automobilístic i dels assistents que s’hi desplacin per veure’l. Consulta el recorregut de l’exhibició de la Fórmula 1 al passeig de Gràcia i els carrers tallats que hi haurà a Barcelona amb motiu de l’esdeveniment. També et detallem els horaris que has de tenir en compte i els pilots que protagonitzaran la cita.

Has de saber, a més, que el xou de l’F1 el podràs seguir en directe a betevé (aquest dimecres, a les 17.45 h). Diverses entitats han convocat una protesta contra el “roadshow” i també cobrirem la manifestació.

Exhibició de l’F1 a Barcelona 2024: horaris i pilots

L’exhibició de l’F1 a Barcelona del 2024 es farà a partir de les 18 h. Serà a aquesta hora quan els pilots de Fórmula 1 conduiran els vehicles pel passeig de Gràcia i passaran per davant d’edificis com l’emblemàtica Casa Batlló. La cita comptarà amb protagonistes de primer nivell com Carlos Sainz, pilot integrant de la Scuderia Ferrari; Jack Doohan, jove promesa de l’F1, i també els catalans Pepe Martí (Fórmula 2) i Mari Boya (Fórmula 3).

Més tard, de 19.30 a 21 h, hi haurà el Fans Forum a l’escenari del Fan Village, a la mateixa plaça de Catalunya, per on passaran pilots de la Fórmula 1 i hi haurà activitats d’entreteniment diverses, així com música en directe.

Recorregut de l’exhibició de Fórmula 1 al passeig de Gràcia

El “roadshow” de l’F1 tindrà lloc al passeig de Gràcia. El recorregut té una longitud de 630 metres i va des de la plaça de Catalunya fins al carrer d’Aragó. Els vehicles circularan de forma lineal sentit muntanya i, després, retornaran pel mateix camí, sentit mar. Els ciutadans podran ubicar-se a una banda i l’altra del passeig de Gràcia per gaudir del xou.

A banda, a la plaça de Catalunya hi haurà l’espai de boxes, que se situarà a la calçada muntanya. A banda, hi haurà una tribuna d’accés reservat a la calçada central del passeig de Gràcia, a tocar del carrer d’Aragó.

Carrers tallats a Barcelona el 18 i 19 de juny

Hi ha carrers tallats a Barcelona amb motiu del xou de l’F1 a Barcelona. Et detallem els horaris de les restriccions i les afectacions concretes per a vehicles i vianants:

Des de les 16 h d’aquest dimarts, 18 de juny, i fins a les 6 h d’aquest dijous, dia 20, no es pot circular per:

  • Ronda Sant Pere i ronda de la Universitat entre Pau Claris i la rambla de Catalunya.
  • Plaça de Catalunya (banda Besòs i calçada muntanya).
  • Passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i la Gran Via.
  • Carrer de Casp entre el passeig de Gràcia i Pau Claris.

A més, tampoc no es pot circular pel passeig de Gràcia entre la Gran Via i Aragó. En aquest cas, l’itinerari alternatiu de pujada és Roger de Llúria.

Des de les 11 h i fins a les 23 h d’aquest dimecres, 19 de juny, estan tallats els carrers següents:

  • Gran Via de les Corts Catalanes entre la rambla de Catalunya i Pau Claris.
  • carrer de la Diputació entre la rambla de Catalunya i Pau Claris.
  • carrer del Consell de Cent entre la rambla de Catalunya i Pau Claris.

En tots els casos, la Guàrdia Urbana fa desviaments del trànsit.

Des de les 15 h d’aquest dimecres, 19 de juny, els vianants no podran creuar el passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó. Per fer-ho, hauran de buscar la ronda de Sant Pere o pujar fins a Aragó. A partir de les 20 h, començaran a retirar les restriccions de pas.

Pel que fa a les bicis, patinets i altres VMP, tampoc no podran circular pel passeig de Gràcia entre les 15 i les 23 h.

Afectacions al transport públic

Les línies de bus afectades són la D50, H16, V15, 19, 22, 24, 52, 54, 55, 67, H12, X1 i el 7. En tots els casos, agafen recorreguts alternatius per esquivar el xou de l’F1. Totes les línies recuperaran la normalitat gradualment tan bon punt finalitzi el “roadshow”.

El metro funcionarà amb normalitat.