En l’escrit a Facebook, l’alcaldessa lamenta que Rajoy vulgui ser l’interlocutor de Donald Trump entre Europa i l’Amèrica Llatina. “No en el meu nom ni el del de Barcelona”, sentencia Colau, que acusa el president dels EUA de “qüestionar el canvi climàtic, amenaçar drets que ha costat vides conquistar, menysprear les dones, burlar-se de la premsa i insultar tothom amb la seva arrogància”.

L’alcaldessa també posa en dubte les dots de Rajoy com a mediador, “no les ha demostrat en conflictes que té a prop”, i li recomana que segueixi l’exemple d’altres líders europeus com Angela Merkel que “no s’han ofert servilment a unes polítiques que van en contra dels valors democràtics”.

Colau recorda a Rajoy, a més, que la “col·laboració servil” d’Aznar amb Bush va tenir com a resposta a Barcelona i Madrid les manifestacions del “No a la guerra”. I culmina l’escrit assegurant que, en canvi, sí que està disposada a col·laborar amb “la xarxa de ciutats, dones i professionals de tot tipus” que s’han organitzat per “resistir” les polítiques de Trump.