En la carta, Trias transmet a Colau la voluntat de CiU de treure “qualsevol ombra de dubte” sobre el “rigor, l’estricte seguiment de la normativa i l’honestedat” amb què es van fer “totes i cadascuna” de les actuacions impulsades pel seu govern en el mandat anterior. L’exalcalde assegura que per part d’“alguns sectors” hi ha l’interès en projectar aquesta ombra de dubte, “alimentar-la i treure’n profit”. Per això, el líder municipal de CiU reclama “auditories externes, completes i exhaustives” sobre els expedients d’obres que la Guàrdia Civil va demanar a Bimsa en les investigacions de l’operació Pika.

Comissió de seguiment sobre Barcelona Regional, aquest dijous

En espera que el govern municipal convoqui o no una comissió d’investigació sobre aquesta operació de la Guàrdia Civil, com li reclama Cs, el que es constituirà aquest dijous és una comissió de seguiment sobre les presumptes irregularitats a Barcelona Regional (BR) durant el mandat anterior. Al gener, la fiscalia va arxivar la majoria d’acusacions però va querellar-se contra l’extinent d’alcalde Antoni Vives per la suposada contractació irregular de dos exalts càrrecs a BR.

La comissió estarà presidida per la tinenta d’alcalde Janet Sanz, mentre que el tinent d’alcalde Jaume Asens en serà el vicepresident. Alberto Fernández Díaz (PP), ha criticat que no s’hagi constituït fins ara aquesta comissió després que s’aprovés al ple de juliol del 2016. “Per què han tardat set mesos a constituir-la? Potser hi ha un pacte de silenci entre el govern Colau i CiU?” s’ha preguntat Fernández Díaz, que vol que la investigació a BR s’ampliï als últims 10 anys i no només al mandat anterior.