Ada Colau ha estat molt crítica amb el govern municipal per la gestió de la Copa Amèrica i ha admès que li fa ràbia veure en què ha derivat. En una entrevista a TV3, en la qual també ha explicat els motius del seu comiat a l’Ajuntament, la líder dels comuns a Barcelona s’ha referit a la polèmica que ha generat una investigació de la Directa que apunta que els organitzadors de la cita esportiva van falsejar les previsions per aconseguir més subvencions. L’exalcaldessa ha assegurat que demanaran explicacions al govern al ple municipal perquè tot apunta que el consistori ha aportat més dels cinc milions d’euros anuals previstos i pel presumpte frau comès pels responsables.

La líder dels comuns a Barcelona ha justificat l’acord que va impulsar el seu govern amb els organitzadors perquè es van imposar tres condicions que no s’han acabat materialitzant. En primer lloc, que l’aportació municipal no superés la dotació de cinc milions d’euros anuals (l’aportació que es fa al Mobile); que no es farien noves infraestructures que endeutin l’Administració pública i que es busqués un retorn social. Colau ha dit que és “molt crítica en el que ha derivat” la Copa Amèrica i ha reconegut: “Hem pecat d’ingenus per no especificar més les clàusules veient el que ha passat”.

“S’ha privatitzat l’espai públic”

Colau també ha assegurat que s’ha privatitzat l’espai públic i ha posat com exemple el port de Barcelona, la Barceloneta o el Park Güell, amb la desfilada de moda de Louis Vuitton. “Privatitzar el Park Güell per a una marca de luxe, que no s’hi deixi passar els veïns, que es malmeti patrimoni històric… Són moltes coses mal fetes, és absolutament criticable”, ha argumentat.

Pel que fa a les informacions que apunten que l’organització va inflar el volum d’espectadors presencials i les audiències als mitjans de comunicacions per justificar uns suposats ingressos, Colau ha insistit que s’ha d’aclarir i que les administracions públiques implicades ho han d’explicar i investigar. En aquest sentit, ha reiterat que duran el tema al ple perquè es revisi tot, perquè l’esdeveniment s’ha sufragat amb diners públics i cal exigir la màxima transparència.

Els comuns no són partidaris que es repeteixi la Copa Amèrica

Per tot plegat, davant la possibilitat que Barcelona torni a ser la seu de la Copa Amèrica, l’exalcaldessa ha assegurat: “Els comuns en cap cas som partidaris que es repeteixi aquest esdeveniment”.