ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Com a alcadessa de Barcelona el que espero és que hi hagi una altíssima participació. La ciutat de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona estarà al costat d'aquest resultat que s'expressi democràticament per començar a treballar des del diàleg i la col·laboració per aconseguir una Catalunya més justa i democràtica." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Jo crec que aconseguirem xifres rècords de participació. Sigui quin sigui el resultat, el que fem avui és un fet insòlit, històric, i que jo crec que canvia la vida del país amb el resultat que acabin donant les urnes." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Estic segur que tothom votarà pensant que ens hi juguem molt i que Barcelona s'hi juga molt en aquest procés que és de tot el país. Confessar que jo votaré pels que no hi són i que haurien volgut veure aquest moment." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Jo el que faig és una crida a la participació de tothom. És molt important que tothom avui a Barcelona i al conjunt del país expressi el seu punt de vista en unes elecccions de molta transcendència." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Cal anar a votar perquè si no hi vas, altres decidiran per tu. I que no torni a passar com a les municipals, que al dia següent de les eleccions molta gent que no havia anat a votar es queixava del resultat." MARÍA JOSÉ LECHA, presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona "Esperem que els resultats siguin molt bons, però com sempre diem des de la CUP, en aquest cas la CUP Capgirem, la feina comença demà per enfortir aquest poder popular."

María José Lecha i Jaume Collboni han votat a l’Escola Mireia, del Fort Pienc, passades les 10 h. Collboni ha fet una crida a la participació tot recuperant el lema que “si tu no vas a votar altres decidiran per tu”. És el mateix que ha destacat minuts més tard Alberto Fernández Díaz, del PP, que ha votat a les 10.30 a l’Escola Pau Romeva, de barri de Sant Ramon. Lecha ha dit: “La demòcracia s’enfortirà creant la unitat popular que ens portarà a la independència”.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha votat a les 11 h a la Institució Cultural del CIC, al barri de Sant Gervasi-Galvany, des d’on ha previst una xifra rècord de participació. Trias ha dit que espera “un gran resultat” i que, sigui quin sigui, està convençut que “canviarà la vida del país”.

A la mateixa hora, el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha votat a l’Escola Gòtic tot remarcant que “Barcelona s’hi juga també molt” en aquestes eleccions, perquè “és la capital del país i ha d’estar-ne al capdavant”, ha dit.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha estat l’última dels líders municipals a votar. Ho ha fet passades les 12 h al Centre Cívic la Sedeta, del barri del Camp d’en Grassot. Colau ha assegurat que la ciutat estarà “al costat del resultat per treballar amb diàleg per una Catalunya més justa i democràtica”.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha votat per correu.