La Sheila viu a Birmingham, al Regne Unit. S'hi va mudar per mirar de trobar una feina i millorar l'anglès. Aquest cap de setmana, però, ha decidit tornar a Catalunya per poder votar demà. SHEILA SORIA "Aquestes eleccions són més importants que qualssevol altres autonòmiques i per això hem fet el possible per poder ser-hi. Ni vagues ni que no es pugui votar per correu. Hem vingut expressament i hem hagut de canviar volts. El que faci falta, però aquí estem." "Segons el cens electoral, hi ha més de 196.000 catalans que resideixen a l'estranger i estan cridats a votar. A la província de Barcelona en són més de 151.000. Tot i que hi ha la possibilitat d'exercir el vot per correu, alguns opten per fer-ho presencialment." En vista que alguns catalans que viuen fora no han pogut exercir el vot per correu perquè no els ha arribat la documentació a temps, molts són previsors i han preferit venir. JÚLIA PERERA "No m'he plantejat votar per correu perquè sempre ho he trobat molt complicat. Hauria d'anar a una ambaixada, que està a quatre hores d'on visc jo. És més fàcil venir aquí i aprofito per veure la meva gent." D'altres tot just acaben les vacances, però han fet coincidir la tornada per ser diumenge aquí. CHARO GARCÍA "Hemos estado de vacaciones, acabamos de aterrizar ahora y la idea era venir a tiempo para poder votar el domingo. Considero que es muy importante la votación del domingo en Cataluña." RAFAEL CODINA "Nosaltres marxem normalment al setembre 15 dies i hem avançat la tornada per poder votar. Crec que és un moment molt important per Catalunya i hem d'exercir el dret a vot que tenim." Demà tots tenen una cita amb les urnes.

Viuen a l’estranger, no les tenen totes amb el vot per correu i volen viure la jornada de demà a prop de la família i els amics. Molts catalans que resideixen fora han decidit tornar per uns dies per ser aquest diumenge a Catalunya. És el cas de la Sheila Soria, que viu a Birmingham, al Regne Unit. S’hi va mudar per mirar de trobar una feina i millorar l’anglès però aquest cap de setmana ha decidit tornar per poder votar a les eleccions: “Hem fet el possible per poder ser-hi. Ni vagues ni que no es pugui votar per correu. Hem vingut expressament i hem hagut de canviar vols. El que faci falta, però aquí estem”, explica la Sheila.

Segons el cens electoral, hi ha 196.062 catalans que resideixen a l’estranger i estan cridats a les urnes. D’aquests, 151.546 són de la província de Barcelona. Tot i que hi ha la possibilitat d’exercir el vot per correu, molts opten per fer-ho presencialment, en vista que alguns catalans que viuen fora no han pogut exercir-lo perquè no els ha arribat la documentació a temps. “No m’he plantejat votar per correu perquè sempre ho he trobat molt complicat. Hauria d’anar a una ambaixada, que és a quatre hores d’on visc jo. És més fàcil venir aquí i aprofito per veure la meva gent”, explica la Júlia Perera.

A l’aeroport del Prat també en són uns quants els que han fet coincidir la tornada de les vacances amb les eleccions. “Nosaltres marxem normalment al setembre 15 dies i hem avançat la tornada per poder votar. Crec que és un moment molt important per a Catalunya i hem d’exercir el dret a vot que tenim”, explica el Rafael Codina, acabat d’aterrar a Barcelona. Demà tots i cadascun d’ells tenen una cita amb les urnes.