Luz Guilarte Eva Parera

Els grups de Ciutadans i Valents a l’Ajuntament de Barcelona no han acompanyat la comitiva municipal en l’ofrena a Rafael Casanova i han organitzat activitats paral·leles. La formació taronja ha reclamat que la Diada Nacional de Catalunya se celebri el 23 d’abril coincidint amb Sant Jordi per ser “una festa de tots els catalans”. La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, creu que l’11-S és “una festa presa pels independentistes”.

A més, Guilarte ha dit que “la divisió” entre els partits de govern a la Generalitat, ERC i Junts, ha convertit la Diada en “una festa fallida”. La dirigent de Ciutadans també ha replicat la petició que l’alcaldessa, Ada Colau, ha fet a l’executiu català perquè presenti un pla de xoc per fer front a la crisi. Guilarte ha recomanat a Colau que comenci pel seu govern i que accepti les propostes de promoció econòmica que li presenta Ciutadans.

Parera: “El procés ha mort”

Regidors i altres membres de Valents han aprofitat la Diada per enganxar més de 500 cartells per Barcelona amb el lema “El procés ha mort. Neix la Catalunya valenta”. Per Eva Parera, “l’independentisme està més dividit que mai” i s’ha compromès a “posar fi a l’hegemonia del nacionalisme a les institucions”. Valents es va desmarcar dels actes oficials de la Diada perquè creu que la festa està “segrestada pel separatisme” i hauria de ser “una festa de tots”.