luz guilarte ciutadans neteja

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha demanat al govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni que retorni a tots els barcelonins els diners cobrats a través de la taxa de residus que ha tombat el TSJC. Guilarte ha assegurat que, des que va néixer, la taxa era “un disbarat” i “un frau”, i ha criticat que “no té un càlcul rigorós”, motiu pel qual el tribunal va anul·lar en primera instància el tribut.

Davant d’això, la líder taronja ha insistit que l’Ajuntament de Barcelona ha de retornar els diners cobrats fins ara “no de forma selectiva, sinó de forma generalitzada” a tots els barcelonins. En conèixer la sentència del TSJC, el regidor de govern Eloi Badia (responsable de Transició Ecològica) va dir que només es retornarien els diners als ciutadans que haguessin impugnat la taxa, en cas de sentència ferma.

Guilarte ha demanat el retorn de la taxa des de la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, on també ha reclamat que el consistori desfaci la recollida porta a porta. De fet, la formació durà una proposta al plenari del districte, aquest mateix dijous, per demanar que s’aturi “un sistema que ha deixat més brutícia i plagues”. Precisament, coincidint amb el plenari de Sant Andreu, a la plaça d’Orfila (on hi ha la seu del districte) coincidiran cinc manifestacions diferents a les 18.30 h. Una de les manifestacions l’organitzen veïns descontents amb el porta a porta.