permetrà que la torre Deutsche Bank, a la cantonada de l’avinguda Diagonal amb els Jardins de Salvador Espriu, ampliï el sostre residencial en 4.775 metres quadrats per convertir-se en un hotel de luxe. Aquest canvi es visualitzarà amb un creixement de la torre, fins als 98 metres d’alçària. A canvi, l’Ajuntament recuperarà un edifici catalogat del carrer de Bailèn i es requalificarà un edifici pròxim als Lluïsos de Gràcia com a equipament.
Tant des del govern municipal com des del PP, que han donat l’aprovació inicial al pla en la comissió d’Hàbitat Urbà d’aquest dijous, han defensat els beneficis que aportarà l’operació. El tinent d’alcalde Antoni Vives ha afirmat que “contribuirà a la millora de la ciutat” i ha instat els grups de l’oposició que valorin el projecte en conjunt, destacant-ne la recuperació d’equipaments. El regidor popular Eduardo Bolaños ha ressaltat que el pla representa un “cost zero” per a Barcelona.
La resta de formacions de l’oposició han carregat contra l’increment d’alçària de l’edifici i l’ús que tindrà. El Grup Municipal d’ERC+Rcat+Dcat ha optat per abstenir-se en la votació. Això sí, Jordi Portabella ha avançat que presentarà al·legacions “pràcticament a tot el projecte”. Tant el PSC com ICV-EUiA hi han votat en contra. La socialista Assumpta Escarp ha criticat que aquest pla “dóna molts privilegis als inversors”, tant per l’alçària com per ubicar-se al carrer més llarg i més car de Barcelona. Janet Sanz (ICV-EUiA) ha lamentat que “el govern municipal recupera amb el PP un urbanisme més proper al del franquisme que a l’actual”. El comentari ha encès el debat i Antoni Vives li ha recordat que “hi ha línies vermelles que no es poden traspassar”.