La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han acordat prohibir la circulació de bicitaxis a tot Catalunya a partir de l’1 gener del 2023. Serà llavors quan s’aprovarà la modificació de la Llei del taxi, que considerarà que una bicicleta no pot prestar aquest servei. A Barcelona, actualment la circulació d’aquests vehicles ja està prohibida a les zones més turístiques de la ciutat i la Guàrdia Urbana immobilitza els vehicles que no tinguin llicència.

Un acord per prohibir els bicitaxis

Gràcies a aquest acord entre les dues administracions, es crearà un marc jurídic per vetar aquesta activitat. Així ho han explicat els responsables del govern i l’Ajuntament que s’han reunit aquest dilluns per entomar la qüestió. A la sortida, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que aquesta nova normativa permetrà “tenir seguretat jurídica” a l’hora de prohibir la circulació d’aquests vehicles i ha relatat que a Barcelona, “gràcies a la pressió policial, ara no hi ha activitat de bicitaxis”. Collboni ha explicat que en els últims mesos la Guàrdia Urbana n’ha immobilitzat i confiscat desenes.

reunió bicitaxis Ajuntament de Barcelona i Generalitat

El secretari general del Departament de la Vicepresidència, Ricard Font, ha explicat que l’objectiu és enllestir el text de la normativa a finals d’any i que s’aprovi a inicis del 2023. Permetrà immobilitzar els vehicles que circulin i sancionar-ne els conductors amb multes de fins a 6.000 euros. Font ha dit que l’objectiu és “enfortir i incrementar” la sanció.

Empreses de bicitaxis volen una regulació clara