(ACN/redacció) El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha reconegut que alguns dels refugis climàtics de la ciutat han tancat a l’agost o han reduït l’horari, després que ERC hagi denunciat la situació d’aquesta mesura de govern. Els republicans diuen que, dels 202 refugis de la ciutat, 74 estan tancats a l’agost, com ara biblioteques i centres cívics, 61 estan oberts de forma parcial i només 67 estan operatius al 100 %.

Preguntat per aquesta qüestió en roda de premsa, Badia ha indicat que “uns 140” refugis estan oberts aquest mes. Amb tot, el regidor ha destacat l’augment de refugis climàtics, que s’han triplicat en tres anys, i la cobertura a la població. “No hi ha cap ciutat a l’estat espanyol que tingui un nivell de cobertura tan important, inclús a l’agost”, ha defensat.

Segons ha assenyalat Badia, el 95 % de la població barcelonina té durant l’estiu un espai per refugiar-se de la calor a menys de 10 minuts, una xifra que a l’agost baixa al 80 %. El regidor ha afirmat que ampliar al màxim aquesta cobertura a l’agost és un dels reptes que tenen.