El Grup Municipal de Barcelona en Comú ha reclamat que l’Ajuntament compri 55 pisos que són propietat de l’Hospital Clínic i que posa a subhasta. Es tracta d’un total de cinc edificis residencials situats en zones tensionades com l’Eixample, Gràcia i el Poble-Sec. Els comuns volen que el consistori els adquireixi per destinar-los a habitatges de lloguer social i evitar així “l’expulsió de més de 100 llogateres”. La petició la formularan oficialment a les comissions d’aquest mes de setembre.

El partit polític assegura que el cost total del lot és de 13 milions d’euros i que és una xifra assumible tenint en compte la partida municipal destinada a la compra d’edificis. També apunten que el preu és un 42 % més baix que el de mercat.

Reclamen actuar a Aragó, la via amb més accidents de trànsit

Els comuns també presentaran un prec aquest setembre per fer una intervenció urbanística al carrer d’Aragó. Tenint en compte que és el carrer de Barcelona amb més accidents amb ferits el 2023, els comuns instaran el govern municipal a elaborar abans de tres mesos un avantprojecte per millorar-ne la seguretat.

En contra que Desokupa formi agents de seguretat

A banda, BComú també es mostra en contra que Desokupa formi agents de seguretat com els del metro a través de sindicats i per això portarà una proposició perquè tots els grups municipals manifestin el seu rebuig. BComú vol que el Ministeri de l’Interior impugni el conveni entre Desokupa i sindicats. El grup municipal demana que els agents de seguretat privada contractats per TMB disposin de tots els recursos formatius necessaris, especialment en matèria de drets humans i de rebuig als discursos d’odi.