El regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha volgut fer arribar un missatge tranquil·litzador als veïns de la Barceloneta davant els temors que tenen per la celebració de la Copa Amèrica 2024. Els veïns han traslladat al consell de barri d’aquest dimecres la preocupació per la possible massificació al barri com a conseqüència de l’esdeveniment. El regidor, però, ha estat clar: “No són els Jocs Olímpics”. Batlle ha especificat que el seguiment serà per televisió i de manera telemàtica. “Aquí no hi haurà una presència massiva de gent, entre altres coses, perquè l’espectacle no es pot veure en directe, és al mar”.

El regidor del districte ha explicat que els Mossos d’Esquadra ja estan elaborant el pla de seguretat i que ja han advertit que no hi haurà un gran impacte, des del punt de vista de l’afectació diària als ciutadans.

La prohibició dels pisos turístics, una bona mesura

El regidor del districte ha assegurat que actualment a la Barceloneta hi ha 64 pisos turístics legals i que una vintena tenen ordre de cessament. Els veïns, però, recelen d’aquestes dades i creuen que la xifra és molt més elevada. Batlle ha admès que cal incrementar la funció inspectora. Creu, però, que l’anunci de Collboni sobre la intenció de prohibir més pisos turístics al districte és “una bona notícia”. “La Barceloneta està sotmesa i continuarà sotmesa a una gran pressió del mercat immobiliari i una manera de limitar-lo és prohibir determinats usos”.