L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la prudència de la ciutadania per la onada de calor a Barcelona, que afecta també el conjunt de Catalunya, i també davant del risc d’incendis que suposa. Tot i que, de moment, el tancament de massissos decretat per la Generalitat no afecta el Parc de Collserola, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, no descarta que es puguin ampliar les restriccions d’acord amb el Departament d’Interior si la situació meteorològica no millora en els propers dies. “Som al nivell màxim d’alerta que podem tenir, un 3 sobre 3″, ha dit Batlle.

També els Bombers de Barcelona fan un crit d’alerta a la ciutadania. “Estem preocupats per aquesta onada de calor”, reconeix el cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, que alerta que “estem en risc extrem”. Davant d’això, ha recordat que estan activats tant el Pla d’onades de calor com el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals.

Crida a no fer esport al carrer

Massagué demana molta precaució a la ciutadania perquè no faci exercici físic i també perquè eviti “qualsevol possible ignició en l’àmbit forestal”. “Molta, molta, molta precaució en l’àmbit forestal i també en els pics de calor al migdia”, avisa.

Estem preocupats per aquesta onada de calor. Estem en risc extrem”
Sebastià Massagué, cap dels Bombers de Barcelona

Tots els efectius de Bombers en alerta

Barcelona es troba en el nivell 3 del pla Alfa decretat per la Generalitat amb motiu de l’onada de calor i tots els parcs de Bombers de la ciutat es mantenen en alerta. A més, s’han desplaçat recursos d’intervenció ràpida i camions de Bombers a Collserola. També es treballa de forma coordinada des de primera hora del matí amb els Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Urbana i Agents Rurals per “estar atents a qualsevol conat d’incendi o columna de fum”.

L’objectiu principal és poder tenir una resposta ràpida i contundent davant de qualsevol incendi que es pugui declarar “per no tenir simultaneïtat” de focs.