La plaça de Sant Jaume no tindrà pessebre

aquestes festes de Nadal. El tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats ha explicat que la pandèmia genera “moltes dificultats” a aquesta instal·lació a l’aire lliure perquè era de fàcil accés i “generava aglomeracions significatives”. Com a contrapartida, l’Ajuntament acollirà una exposició dels pessebres dels 10 últims anys perquè la ciutadania s’apropi al centre de la ciutat.

Subirats ha remarcat que el consistori manté l’aposta pels pessebres tradicionals que se seguiran fent al Museu Marès i al Monestir de Pedralbes.

Per la seva banda, el PP ha demanat al govern municipal a través d’un comunicat que “no elimini el pessebre de la plaça de Sant Jaume i en munti un de tradicional”, de la mà d’associacions de pessebristes. Els populars han reclamat que, si es fa, sigui més barat que els “antipessebres dels últims anys”.

Font de polèmiques

El pessebre de la plaça de Sant Jaume s’envolta cada any de polèmica política, sobretot com més contemporània és la proposta. El 2019, l’escenògrafa Paula Bosch va idear un pessebre que recordava el Nadal a casa dels pares fet amb caixes que alguns partits van titllar de “traster”. Però de polèmiques i opinions contraposades n’hi ha hagut gairebé cada any.

Nou format de la cavalcada de reis

Pel que fa a un dels actes més multitudinaris de les festes, la cavalcada de reis, Joan Subirats ha assegurat que “ses majestats visitaran Barcelona” però que el format de cavalcada d’anys anteriors “no té sentit” amb les limitacions que posa la pandèmia. Per això s’està pensant la manera que els reis arribin a la ciutat, puguin visitar-la, distribuir els regals i “mantenir la màgia” d’aquell dia.

Comparteix a: