Barcelona seguirà garantint l’atenció veterinària gratuïta per als gossos i gats de les persones sense llar, tant si viuen en equipaments o al ras. Les tinentes d’alcalde Laia Bonet i Laura Pérez, juntament amb el vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), Ricard Adán, han presentat aquest divendres el conveni de col·laboració que han rubricat per seguir fent les atencions gratuïtes.

Garantim l’atenció veterinària, les esterilitzacions, la higiene i el material necessari per atendre els animals als equipaments
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcalde

Fins ara, el consistori ja assumia el cost de l’atenció veterinària dels animals de companyia dels sensellar, però ara ho farà -per primera vegada- de forma institucionalitzada a través d’un conveni de col·laboració.

Tots els animals de les persones sense llar tenen, com la resta d’animals, el mateix dret a rebre una atenció sanitària completa
Ricard Adán, vocal de la Junta de Govern COVB

Segons han explicat Ajuntament i COVB, quan els treballadors socials municipals detectin que un animal de companyia d’una persona sense llar necessita assistència veterinària, ho remetran a un coordinador. Ell serà qui, finalment, adreçarà la persona sense llar al centre veterinari més proper. El conveni tindrà una durada de dos anys.

L’Ajuntament calcula que a Barcelona hi ha 46 gossos vivint al carrer i 13 més (i quatre gats) vivint en equipaments.