Uns llargs bancs de ciments als extrems de la plaça Comercial volen dissuadir els conductors d’entrar-hi amb el vehicle. Aquesta és la decisió que ha pres el districte de Ciutat Vella per l’incompliment reiterat de la prohibició de pas de vehicles no autoritzats per aquesta plaça, ubicada just davant El Born Centre de Cultural i Memòria. De moment, però, sembla que no té els efectes desitjats.

Bancs per dissuadir els infractors

Circular per la plaça Comercial amb cotxe està prohibit si no ets un vehicle autoritzat. Tot i que hi ha senyalització que ho indica, més d’un se salta la norma. Per això, treballadors de la zona i veïns no confien gaire que l’efecte dissuasiu que s’ha buscat en posar-los funcioni. L’Emanuele afirma que “la gent no fa cas encara que hi hagi un banc. Els cotxes continuen passant i, sobretot, durant la nit”.

Els cotxes continuen passant, sobretot, durant la nit”
Emanuele, cambrer

Veïns com la Manoli o el Joan creuen que serviran perquè la gent s’hi pugui seure, però no confien gaire tampoc en què evitin que els cotxes travessin la plaça.

Mobiliari urbà per barrar el pas de vehicles

El districte de Ciutat Vella, conscient de l’incompliment de la norma, ha optat per instal·lar-hi dos bancs de ciment de forma semicircular i amb respatller a cada extrem de la placa. El cost de cadascun ha estat de 8.200 euros.

Segons l’Ajuntament, era l’opció més adient, perquè no s’hi podien plantar arbres, ja que a sota hi ha un pàrquing. Les mateixes fonts han afegit que aquests bancs es poden anar adaptant si no s’aconsegueix pacificar la plaça de vehicles.