ANTONIO BAÑOS, president del Grup Parlamentari de la CUP "Senyor Mas, candidat, avui no sortirà d'aquest hemicicle fet capità, però no dubti que la tripulació hi és, el país la té, i la té disposada a avançar." ARTUR MAS, candidat a la presidència de la Generalitat "Senyor Baños, hi ha marge per entendre'ns, hi ha marge per entendre'ns, crec jo que hi ha marge per entendre'ns."

Artur Mas necessitava el suport de 68 diputats, la majoria absoluta, per ser investit president de la Generalitat de nou. Però en la primera votació del debat només ha rebut el suport de Junts pel Sí, 62 diputats, i els vots en contra de la resta de grups, 73 diputats. En el torn d’intervencions de l’oposició, la CUP s’ha mostrat ferma en el “no” a la candidatura.

Dijous es farà una segona ronda de votació en què el candidat a la presidència només necessitarà sumar una majoria simple, amb més vots a favor que en contra. Aquest dimarts s’ha repetit el resultat que Artur Mas va obtenir en la primera votació del debat d’investidura de 2010 i que també el va portar a un segon debat.