consulta ciutadana

(ACN/Redacció) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat quatre articles del segon Reglament de participació ciutadana de Barcelona impulsat el 2022 per Ada Colau per fer consultes. El recurs contrari l’havia presentat la Cambra de Concessionaris d’Infraestructures, Equipaments i Serveis Públics (CCIES). Una informació que ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts municipals a l’ACN.

Un llarg laberint judicial

Aquesta normativa es va aprovar el 2022 sota el mandat d’Ada Colau i va fixar que calien almenys 88.709 firmes per impulsar una consulta ciutadana a Barcelona. El text era pràcticament igual al del 2017 que el TSJC ja va declarar nul, però s’hi van afegir canvis per donar més garanties jurídiques, ampliant de 15.000 a 88.709 signatures el mínim per posar en marxa la iniciativa. Les entitats van criticar que així era pràcticament inviable convocar una consulta.

Pel que fa a la resposta municipal, l’Ajuntament va tenir constància de la sentència dimecres i ara n’està analitzant el contingut. Fonts del consistori han apuntat que aquesta normativa “regula els mecanismes que té la ciutadania per poder participar en temes que són competència de l’Ajuntament”.