La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha recriminat als comuns d’Ada Colau la “desesperació per voler entrar al govern d’un candidat que van investir sense condicions”, en al·lusió al socialista Jaume Collboni. Alamany ho ha dit després que, aquest dimarts, Colau hagi denunciat que el PSC no ha obert cap negociació amb BComú mentre veu un apropament a TriasxBCN.

“Si Colau té tants dubtes amb el PSC, no hagués regalat els vots a la investidura“, ha sentenciat la portaveu dels republicans, que ha retret als comuns no haver posat cap condició per fer alcalde Collboni “com sí que va fer el PP”. Alamany veu els comuns “molt perduts” i creu que s’han de “resituar en la tasca d’oposició”. La portaveu d’ERC ha confirmat que el seu grup no té converses amb el PSC per a un possible acord pressupostari o de govern.

“Grisor” del PSC

La portaveu d’ERC ha mostrat preocupació per “la grisor” de moltes propostes del govern del PSC perquè creu que la ciutat necessita “blindar-se de pràctiques que posen en perill la seva personalitat”, acompanyar el govern de la Generalitat i mostrar un caràcter progressista. “Avui no hi ha més Barcelona, no hi ha més esquerra i no hi ha més país al govern de Collboni”, ha afirmat.