L’Ajuntament no precintarà finalment aquest divendres el local de l’ONG Enriquezarte, ubicat al Turó de la Peira. Segons ha informat l’entitat sense ànim de lucre a betevé, a menys de 24 hores de l’ordre del precintament, representants de l’Ajuntament s’ha reunit amb l’ONG i els ha donat un mes per poder actualitzar els permisos necessaris per continuar amb l’activitat.

Aquest acord ha donat un respir a l’entitat, que en els darrers dies alertava de l’impacte social que pot tenir el tancament del local situat al carrer del Teide, 26. “A poques hores de l’ordre hem pogut dialogar amb el districte, cosa que agraïm”, ha celebrat Jean Ben-Illouz, president d’Enriquezarte, que ha afegit que el consistori els ha donat temps fins a ” inicis d’abril per solucionar les disconformitats als informes d’inspecció”, diu Ben-Illouz.

Una vetlla amb final feliç

L’ONG havia fet una crida aquest dijous a veïns, usuaris de l’espai i entitats per concentrar-se vestits de fosc i flors negres simulant una vetlla com a símbol de dol per la pèrdua de l’espai. Finalment, ha estat una trobada de celebració. El president de l’entitat ha donat la notícia de l’ajornament del precintament, que ha estat rebut amb aplaudiments per la cinquantena de persones concentrades.

Veïns reunits aquest dijous per protestar contra el precintament, finalment suspès

La voluntat de l’Ajuntament no és tancar l’ONG

L’Ajuntament ha assenyalat a betevé que la intenció del consistori “no és tancar ningú ‘per se'” i que el que vol és que l’entitat “s’adapti a les normes i les llicències”. En aquest sentit, recorda que en diverses inspeccions s’han detectat “canvis constants en les activitats programades al local que no s’han ajustat mai a les diferents llicències sol·licitades”.

Els tècnics municipals havien assenyalat també “multitud de deficiències en l’espai que posen en risc la seguretat de l’espai i de les persones”, com ara risc d’incendi per l’acumulació d’estris que dificulten els accessos i sortides al local. També anomalies en l’adequació dels espais a persones amb discapacitat. Aspectes que l’entitat haurà de resoldre en el termini d’un mes per evitar una altra ordre de precintament.