“Tot i que encara queda molt per fer, la Federació ECOM ha aconseguit que Barcelona sigui una de les ciutats més accessibles per a les persones amb discapacitat física i/o orgànica del món“. Són les paraules d’agraïment que Antonio Guillén, president de l’entitat, ha pronunciat aquest dimarts durant l’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic al Saló de Cent de l’Ajuntament. També Quim Bonaventura, regidor a l’Ajuntament de Girona i membre d’ECOM, ha expressat l’agraïment pel guardó rebut assegurant que “Barcelona és un model a seguir i que cal exportar”.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha reconegut la trajectòria i la lluita des de l’any 1971 d’ECOM per aconseguir una ciutat més justa, igualitària i democràtica per a les persones amb discapacitat física o orgànica. Colau ha assegurat que gràcies a la feina de la federació Barcelona és una ciutat millor. L’alcaldessa ha recordat que a Barcelona hi ha 150.000 persones amb discapacitat física o orgànica, una dada recollida per la federació i que representa el 10 % de la població.

El Ple Municipal del mes de juny va aprovar per unanimitat l’atorgament d’aquest guardó per la trajectòria de la federació durant 50 anys en la defensa de les persones amb discapacitat física o orgànica i, alhora, per la tasca feta per l’enfortiment de l’associacionisme del col·lectiu. ECOM la formen més de 120 entitats i més de 40.000 persones amb discapacitat i les seves famílies.

També han estat presents a l’acte el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Joan Ramon Riera. Collboni ha assegurat que cal fer molta feina per aconseguir l’accessibilitat als equipaments culturals i esportius. Tant l’alcaldessa com Collboni han tingut paraules de solidaritat amb el poble d’Ucraïna.

Comparteix a: