(ACN/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria per sol·licitar la prestació econòmica d’urgència adreçada a les famílies amb dificultats per cobrir les necessitats bàsiques d’infants i adolescents de zero a 16 anys. El període de sol·licituds es prolongarà fins al proper 28 de juny.

La dotació pressupostària és de 14 milions d’euros, tot i que la xifra definitiva dependrà del volum de persones que compleixin els requisits per accedir-hi. L’any passat van rebre aquest ajut 12.374 famílies i 21.481 menors.

Ajudes a partir dels 600 €

L’import de la prestació és de 600 euros per a un menor a càrrec, 1.050 per a dos i 1.350 per a tres, i a partir del quart menor és de 300 euros més per infant. A més, la prestació incorporarà un import addicional de 600 euros per a famílies monoparentals.

Requisits per accedir a la prestació

Els requisits que han de complir les famílies és ser usuàries dels Serveis Socials amb atenció oberta durant el 2023, tenir menors a càrrec nascuts a partir de l’1 de gener del 2008, estar empadronats a la ciutat de Barcelona en data 1 de gener del 2023 i residir-hi de manera efectiva fins, com a mínim, el darrer dia del termini de presentació de la sol·licitud. A més, no es pot superar el nivell d’ingressos requerits per accedir a la prestació, un nivell que s’ha actualitzat per permetre arribar a més famílies, segons afirma el consistori.

Millores per fer més entenedor el procés

D’entre les millores implementades en aquesta convocatòria, l’Ajuntament destaca les actualitzacions incorporades al web del fons, per fer més entenedor el procés de tramitació i atorgament de la convocatòria. D’altra banda, l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) també continuarà posant-se en contacte de forma proactiva, a través de l’enviament d’SMS informatius, amb totes les persones sol·licitants així com aquelles que, segons la seva base de dades, en principi compleixen els requisits per sol·licitar la prestació.

Per tercer any consecutiu, a banda de poder-se presentar la sol·licitud a través de l’Oficina Virtual de Tràmits utilitzant l’idCAT Mòbil o altres certificats electrònics, també serà possible fer la tramitació de manera presencial sense cap certificat digital, als espais d’atenció habilitats a l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) Monumental.