El govern municipal continuarà amb la reforma de la via Laietana tal com tenia previst. Després que un jutjat contenciós hagi tombat part de les obres — les del tram superior ja acabades —, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha confirmat que hi recorreran en contra. Bonet s’ha mostrat contundent i ha assegurat que aquesta remodelació, així com la pacificació del carrer del Consell de Cent, “són transformacions que han vingut per quedar-se i no anirem enrere”.

La responsable municipal ha afirmat que mai s’havia reclamat la necessitat de fer una modificació del PGM per fer pacificacions i ha defensat la bona feina dels equips tècnics i la legalitat del projecte. Per tot plegat, ha recordat que la sentència no és ferma i que el consistori seguirà amb el calendari d’obres planificat. Creu que l’Ajuntament “no pot fer una altra cosa per responsabilitat”.

“El model de via Laietana és un bon model”

Laia Bonet ha afirmat que l’Ajuntament practica un urbanisme basat en el diàleg i en el consens i creu que la judicialització no és el camí. També ha remarcat que el model de via Laietana és un bon model i que dibuixa “la Barcelona que volem i necessitem: més verda i amb més mobilitat sostenible”.

La sentència dona la raó a una denúncia que va presentar la Cambra de Concessionaris d’Infraestructures d’Equipaments i Serveis Públics i fa referència al primer tram de la reforma, el que va des de la plaça d’Urquinaona fins al carrer de Jonqueres, que ja està enllestit. La segona fase de les obres, entre les places d’Antoni Maura i de Correus va començar el setembre del 2023.