Triangle Golfo

L’Ajuntament de Barcelona amplia les mesures antisoroll a l’entorn dels carrers de ere IV i Almogàvers, amb la instal·lació d’un nou sonòmetre, ara a Sancho de Ávila. L’aparell va entrar en funcionament fa una setmana i servirà per fer seguiment de l’impacte del soroll a l’anomenat “triangle golfo”. L’Ajuntament ha avançat que properament té previst també instal·lar d’un nou sonòmetre al carrer de Pallars.

En aquest sentit, la resta de sonòmetres instal·lats a la zona del també anomenat “triangle lúdic” ja han donat unes primeres dades, que segons l’Ajuntament són preliminars i caldrà seguir actualitzant. Constaten una reducció del soroll entre 1,5 i 4 decibels. Des del districte de Sant Martí expliquen que s’està fent un seguiment i una avaluació mensual de les mesures implantades per comprovar la seva efectivitat.

Un corredor per redirigir les persones que surten dels locals

Mentrestant els veïns del “triangle golfo” afirmen que continuen passant les nits en vetlla. Asseguren que no han notat la reducció del soroll nocturn d’entre 1,5 i 4 dB de la qual va parlar el regidor de Sant Martí, David Escudé, al programa ‘bàsics’. Alguns, fins i tot, expliquen que han de medicar-se per poder dormir a les nits.

Una part de les queixes se centren ara al carrer de Sancho de Ávila, on s’ha habilitat un corredor format per personal de seguretat —contractat pels locals d’oci nocturn— per redirigir les persones que surten dels bars i discoteques cap a la parada de metro de Marina, de l’L1.

Segons expliquen els veïns de Sancho de Ávila, aquests corredors han dispersat el problema, en lloc de reduir-lo. Per això demanen mesures antisoroll també en aquest carrer, incloent la via dins l’anomenat “triangle golfo”. De moment, l’Ajuntament ja hi ha instal·lat un sonòmetre per poder obtenir noves dades per evaluar-les i aplicar si cal altres mesures.