dentista infants Sant Joan de Déu

(Redacció/ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat el seu “respecte” per la decisió del Tribunal Suprem de tombar el dentista municipal impulsat per Ada Colau i ha instat la Generalitat a desplegar la llei bucodental, que preveu donar cobertura a infants fins als 14 anys i persones vulnerables. Segons fonts municipals, la decisió del Suprem no afecta el dentista per a col·lectius vulnerables, que ja ha fet més de 70.000 visites a prop de 3.000 persones.

Aquest servei està situat als locals municipals de Viladomat (Nova Esquerra de l’Eixample) i Torre Baró, a la clínica dental Pere Claver (el Poble-sec) i a la consulta del carrer de Bonaplata (Sarrià). Inclou obturacions, higienes i raspats, pròtesis i endodòncies.

Els comuns defensen que es continuarà atenent pacients vulnerables

Després de la decisió judicial del Suprem, els impulsors del dentista municipal al govern anterior, BComú, han demanat al govern municipal del PSC mantenir el servei i han volgut subratllar que “la sentència no posa en risc el servei per vulnerables, que ja ha atès més de 46.000 veïnes, ni tampoc l’acord per ubicar el dentista per a tothom a l’Hospital del Mar”. Els comuns subratllen que és un projecte que va comptar amb un 92 % de suport per part de la ciutadania”.

Per la seva banda, la regidora de Junts Titon Laïlla ha assegurat que el revés judicial és “el final previst d’una mesura populista de Colau“. Per això, a partir d’ara, la regidora de Junts diu que “el que toca és desenvolupar la llei del Parlament que preveu incloure l’atenció bucodental al CatSalut”. En canvi, el Grup municipal de Vox demana que l’Ajuntament encarregui una auditoria sobre l’acció dels governs d’Ada Colau “per conèixer la realitat de la despesa de diner públic en projectes fallits”.

Satisfacció dels Col·legi d’Odontòlegs

El Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ha celebrat la sentència del Tribunal Suprem que tomba el dentista municipal d’Ada Colau, i constata que aquest desenllaç judicial “reforça la protecció de les competències professionals en l’àmbit de l’odontologia i garanteix una prestació correcta i eficient dels serveis públics”. Segons els odontòlegs catalans, la sentència suposa “un important precedent” en aquest sentit.

El llarg procés judicial del dentista municipal

El litigi va començar el 30 d’abril del 2021, quan un jutjat de Barcelona va estimar el recurs presentat pel COEC contra l’acord del ple de l’Ajuntament que aprovava el dentista municipal, prestat a través de Barcelona Serveis Municipals (B:SM). Llavors ja va dictaminar que els ens locals no tenen competència per oferir aquests serveis.