L’Ajuntament admet que en alguns carrers de Barcelona els nous contenidors que s’han instal·lat estan desbordats, però assegura que un parell de setmanes el problema estarà resolt. Segons el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, les ubicacions actuals encara no són definitives. Assegura que només s’ha arribat a la meitat del desplegament dels contenidors nous, i que ens els primers mesos de la nova contracta es van ajustant les ubicacions, el dispositiu i les freqüències de recollida.

A banda del canvi d’ubicacions, Badia creu que el desbordament d’alguns contenidors es deu a l’increment de l’activitat econòmica a tota la ciutat, i que es nota especialment amb un augment dels residus reciclables. A més, el regidor també constata un increment del 16 % dels envasos lleugers respecte a l’any passat, un dels indicadors que marca l’augment de l’activitat turística a la ciutat.

Foto: @Chino_Chulo

La solució, en un parell de setmanes

Badia també ha explicat que en alguns dels punts on es detecta aquest problema s’està ampliant el nombre de contenidors i, on no és possible, s’incrementa la freqüència de recollida. El regidor creu que en un “parell de setmanes” aquest problema estarà resolt.

L’Ajuntament respon així a les crítiques que han fet alguns ciutadans, especialment a través de Twitter, sobre la brossa que s’acumula al terra en alguns carrers on els contenidors estan plens.

Ciutadans creu que la brossa es continua acumulant

La líder municipal de Cs a Barcelona, Luz Guilarte, assegura que, com els veïns, no veuen cap canvi amb la nova contracta de neteja i afirmen que la brossa “es continua acumulant”. Considera que a la nova contracta no se li exigit les condicions ni els mitjans necessaris per treure la brutícia dels carrers. “El govern fa contractes que no responen a les necessitats d’una ciutat com Barcelona que cada dia està més bruta i degradada”, assegura.