pessebre plaça sant jaume 2024

Queden encara mesos per a les festes de Nadal, però a l’Ajuntament de Barcelona la maquinària ja s’ha començat a posar en marxa per preparar-les. I un dels espais que sembla que tindrà canvis és la plaça de Sant Jaume, on habitualment s’instal·la el pessebre que encarrega el consistori.

En una entrevista a RAC1, l’alcalde Jaume Collboni ha assegurat que seran “canvis importants“, ja que el pessebre tradicional napolità barroc que habitualment fa l‘Associació de Pessebristes de Barcelona al Museu Marès es traslladarà a l’interior de l’Ajuntament, que estarà decorat amb motius nadalencs. L’alcalde ha dit que “a la plaça de Sant Jaume hi passaran coses”. Fonts municipals han confirmat a betevé que sí que “hi haurà algun tipus de decoració nadalenca”, sense concretar, però, com serà.

Un pessebre que sol generar polèmica

El pessebre de Sant Jaume és una de les tradicions més arrelades en la ciutat de Barcelona i que habitualment genera debat i polèmica. Al llarg dels anys hi han passat instal·lacions de tots colors: des de les més tradicionals fins a les més innovadores, que no sempre han agradat a tothom. El 2022, per exemple, s’hi va fer una representació 100 % virtual, i l’any passat, el muntatge el formaven figures retallables en un espai tridimensional.