ajuts autònoms

L’Ajuntament de Barcelona oferirà nous ajuts econòmics, amb una dotació d’1 milió d’euros, als autònoms que hagin iniciat una activitat econòmica a partir del 14 de març del 2020, data de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia.

Cada autònom podrà optar, a través d’aquesta subvenció, a un màxim de 3.000 euros, per fer front a part de les despeses del seu primer any d’activitat. Com, per exemple, el lloguer del local, de gestoria, o l’acompliment de les obligacions socials o fiscals. Per primera vegada se subvenciona fins a 500 euros les despeses derivades del consum energètic, atès l’increment de preus en l’electricitat, gas i carburants.

Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, ha declarat que “les persones treballadores autònomes són un dels pilars de l’activitat econòmica de la ciutat i també les més vulnerables davant els canvis de conjuntura”. Per aquest motiu, explica, mantindran el suport als petits emprenedors que, fins i tot en temps de pandèmia, van aposta per la creació de negocis i llocs de treball. “Amb la nova convocatòria de subvencions volem reconèixer aquest esforç amb ajuts de fins a 3.000 €”, ha afegit Collboni.

Les sol·licituds, del 8 d’agost al 30 de setembre

El consistori ha explicat que el programa Activa Autòno+ vol arribar a 450 persones, empresaris individuals, o socis de cooperatives de treball, que abans de la pandèmia es trobaven en situació d’atur i ara ja tenen un negoci propi. Aquests nous ajuts són complementaris a altres accions que l’Ajuntament i Barcelona Activa tenen engegades per a aquest col·lectiu.

Les persones que vulguin accedir als ajuts podran fer la sol·licitud des del 8 d’agost fins al 30 de setembre del 2022, de forma telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits municipal.