Els veïns de Gràcia ja preparen els últims detalls per tenir-ho tot a punt per la festa major del barri. El tret de sortida oficial el donarà, com és tradicional, el pregó, que aquest any va a càrrec de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Aquesta tria no ha agradat ni al Partit Popular ni a Barcelona pel Canvi, que asseguren que seran unes Festes de Gràcia polititzades.

El PP anuncia que no assistirà al pregó

En un comunicat, el PP ha criticat que el govern municipal “deixi de representar la meitat dels barcelonins” perquè, assegura, que la figura de Cuixart no compta amb el consens de la ciutadania. A més, els populars afirmen que es tracta “d’un intercanvi de favors entre l’alcaldessa, Ada Colau, i els grups independentistes pel seu suport als pressupostos de l’Estat”.

El PP també ataca el PSC per no haver “alçat la veu contra la decisió de Barcelona en Comú d’escollir Cuixart com a pregoner”. En aquest mateix comunicat anuncien que cap dels representants del Grup Municipal assistirà a l’acte.

“Seran unes festes polititzades”

Eva Parera, portaveu del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, ha mostrat la seva postura contrària a que Cuixart sigui pregoner a través d’un article al diari digital Metrópoli Abierta. Assegura que “seran unes festes polititzades” i insisteix que el pregoner no pot ser una persona que “defensa l’incompliment de la llei”.

Parera subratlla que van fer un “enorme sacrifici” per evitar que l’independentisme governés a la ciutat i lamenta que ara sigui pregoner “una persona que no es penedeix del dany causat a la societat.” En aquest article acusa els comuns “d’aliar-se amb els independentistes” i critica els socialistes de ser-ne “còmplices”.