Ada Colau ha assegurat que Barcelona en Comú pot recuperar l’alcaldia de la ciutat en les properes eleccions municipals. “Estic convençuda que podem tornar a guanyar i que el 2027 podem recuperar Barcelona.” També ha recordat que en els últims comicis municipals només els van separar 300 vots del PSC i la candidatura de l’actual alcalde, Jaume Collboni. Tot plegat, ho ha afirmat l’exalcaldessa durant la festa del 10è aniversari dels comuns, a la Nau Bostik. Aquesta celebració arriba la mateixa setmana que Colau ha anunciat que deixarà l’Ajuntament a l’octubre per centrar la seva activitat a repensar el paper de les esquerres en l’àmbit internacional.

Repàs als dos mandats dels Comuns

L’acte, que ha comptat amb la presència de Janet Sanz, Jéssica Albiach i Jaume Asens, entre d’altres, ha servit a l’exalcaldessa per repassar bona part dels avenços i reptes polítics assolits durant els dos mandats dels comuns. Colau ha posat com a exemple les polítiques d’habitatge, la creació de les superilles o la posada en marxa de serveis com el dentista municipal o el canguratge. La presidenta del Grup Municipal de BComú també ha fet referència al Pla de barris o l’arribada del metro a la Marina.

La marxa de Colau de la política municipal també ha estat present en l’acte d’aquest dissabte. “Avui no hi ha titulars ni comiats, això és una celebració”, ha conclòs.

Condicions per aprovar els pressupostos

Colau també s’ha referit aquesta setmana a l’aprovació dels pressupostos municipals de 2025 i ha posat sobre la taula dues condicions indispensables perquè el seu grup hi voti a favor. En una entrevista al ‘bàsics’ d’aquesta casa, l’exalcaldessa ha explicat que donaran llum verda als comptes si s’amplien els eixos verds de la ciutat i noves mesures per impulsar el decreixement turístic.